Utmanarna

Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Man är utmanare när man är 15-18 år. Då ingår man i ett utmanarlag som skapar sitt eget program. Man stöttas av ledare till att bli allt mer självständiga och tar mer ansvar. Det arrangeras även många saker för utmanare på distriktsnivå och man kan träffa många andra scouter i samma ålder. Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Nu finns det möjlighet att hitta på de riktigt fräcka sakerna som man har längtat efter att få göra, fjällvandra, paddla kajak, åka på egna hajker, basta en hel helg eller vad man nu vill göra. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

 

Utmanarna träffas på måndagar mellan kl 19:00-20:30.

 

Vill du utmana dina gränser? Gå med Utmanarna!

Ledare för Utmanare